Ohlédnutí za akcí Mezinárodní den tance 2014

Mezinárodní den tance 2014 - Jaký byl?

 

Dne 29.4.2014 proběhla v Nedvědici, tak jako po celém světě, oslava Mezinárodního dne tance.

Na naší skromnou oslavu u rybníka přijely se svými choreografiemi soubory ze ZUŠ Nové Město na Moravě a brněnský soubor Movo kreo. V představení se ukázaly všechny věkové kategorie od předškoláčků až po dospělé. V druhé polovině oslav vystoupilo umělecké seskupení Hlas lípy, jehož srdce tvoří zpívající sochaři Patrik Vlček a křížovický rodák Zdeněk Macháček. K tanečnicím Hlasu lípy se postupně v tanci přidávali děti i dospělí. Kdo chtěl, mohl si také zahrát na zvučnou sochu – lípu, která je z dílny sochaře Patrika. Příjemnou náladu protančeného odpoledne podpořilo slunečné počasí. Ráda bych touto cestou poděkovala obci Nedvědice za možnost uspořádání oslavy Dne tance a její podporu a dále Nadaci život umělce.

 

A proč se vlastně akce konala? Kromě prostého důvodu, kterým je tanec sám, je zde také možnost založení tradice tance v Nedvědici. Od září 2014 budou moci začít děti i dospělí navštěvovat taneční kurzy a kroužky přímo v naší obci v nově otevřeném centru Freedom art (www.freedomart.czhttps://movokreo.webnode.cz/). Volnočasové centrum pro děti, mládež i dospělé bude otevřeno v prostorách bývalého kamenictví Nedvědice 247. Každoroční oslava Dne tance tak bude moci být i prezentací práce tanečníků z Nedvědice a okolí.

 

Děkujeme všem, kteří s námi slavili Den tance a přejeme krásné dny nejen v tanci. Za organizátory MgA. at Mgr. Jana Mokrá¨

 


 


 

Anketa

Myslíte si, že by tanec mohl být organizován v základním vzdělávání jako samostatný předmět určený všem žákům?

Ano 316 48%
Ne 168 25%

Celkový počet hlasů: 662

www.movokreo.webnode.cz